29 Mart 2014 Cumartesi

BİZ NE SINIF BAŞKANLARI SEÇTİK


Biz ilkögretim ve lise yıllarında da başkan seçerdik. Hatta bazen aday bile olmuşuzdur. Ama hiç birimiz bu süreçte ne dersleri iyi, öğretmenlerle, sınıfla diyaloğu iyi diye birini taşlamışızdır. Ne de yaramazlık yapıyor, kuralları çiğniyor, dersleri kötü diye kötülemişizdir.


Hiç kimse fikrini söylüyor diye ötekileştirilmemiştir. Hiç kimse hakkını savunuyor diye susturulmamıştır. Kimse tuttuğu adaydan dolayı hakarete iftiraya uğramamış, susturulmamıştır. Kimse kimseye şantaj yapmamıştır.  Kimse öldürülmemiştir.

 Hiç bir aday başkan olmak uğruna insan onuruna yakışmayacak çirkin olaylara bulaşmamıştır. Okul yıllarında kimse başkan seçerken kutuplaşmamıştır. Farklı adayları desteklediği için kimsenin arkadaşlığı bozulmamıştır.

 Çünkü o yaştaki çocuk bile bilir ki, seçim bittikten sonra herkes birbiriyle kalem, silgi, bilgi alışverişi yapacak. Birbirlerine ödevlerinde, sınavlarında yardım edecekler. Teneffüsde beraber oyun oynayacak, belki de birbirlerini korumak zorunda kalacaklar.

Peki seçim okulda böyleyken, simdi sınıf yerini ülke alınca, seçmen sayısı artınca, insan çocukluktan sıyrılıp büyüyünce, işin içine para ve ideoloji girince niye değişiyor. Bu adaylar ve seçmenler seçimden sonra ne yapacak, millet birbirinin yüzüne nasıl bakacak, birileri vicdanını nasıl taşıyacak merak ediyorum

Ülkemiz, geleceğimiz en önemlisi de çocuklarımız için, güzel günler görebilmek, huzurla nefes alabilmek için hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

Sevgiler
Ayşen Ilgın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder