12 Şubat 2012 Pazar

Pen Ödülleri

-Uluslararası PEN Yazarlar Birliği İrlanda merkezinin bu yılki ödülü, ülke edebiyatına katkılarından dolayı, İrlandalı romancı Joseph O'Connor'a verildi. Yazdığı 7 roman arasında özellikle "Ghost Light" ve "Star of the Sea" ile beğeni toplayan Joseph O'Connor'a ödülü, dün akşam Dublin'de düzenlenen törende, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins tarafından aldı.


-Türkiye'de 2012  Pen Öykü Ödülü'ne Tahsin Yücel layık görüldü. Yücel, ödülünü 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nde Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende alacak




-2012 Pen Şiir Ödülü'ne ise Sennur Sezer layık görüldü. Sezer de ödülünü 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte alacak


Edebiyat dünyasından çok sayıda kişinin katıldığı dün akşam ki, törende, dünya çapında hapse mahkum edilen, susturulan, işkence gören ve öldürülen yazarlar için bir sandalye boş tutuldu.


***Edebiyat haberlerini es geçmek olmazdı. Hepinize bol güneşli, mutlu pazarlar. Kendinize bir fincan çay/kahve eşliğinde kitap okuma zamanı ayırmayı unutmayın. Siz buna değersiniz;)

4 yorum:

  1. İnsanın kendisi için yapacağı en güzel şeylerden biri kitap okumak , hele yanında bir fincan kahve olursa...

    Teşekkürler canım .

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. rica ederim, bu haberleri okuyunca paylaşmak istedim

      Sil