17 Şubat 2012 Cuma

SALVADOR DALİ



Tophane-i Amire'de 20.yy'ın en büyük sanatçılarından sürrealist ressam Salvador Dali sergisi var. Aralık ayında başlayan sergi için son gün 26 Şubat. Sergi 10.00-19.00 arası her gün açık. 0212 252 16 00
Ben sergiyi Sabancı Müzesi'nde gezip hayran kalmıştım. Dosyamda sakladığım resimlerden bazılarını paylaşıp, sergi toplanmadan ziyaret etmenizi öneririm. İyi seyirler;)












8 yorum:

  1. Ankara'da da benzer sergi vardı.Kış kıyamet gezmek fırsat olmadı.Siz ne güzel gezmişsiniz.Dali'nin eserleri muhteşem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dali'nin eserleri gerçekten muhteşem ve hepsi alışık olduğumuz büyük boyutlarda değil. Bazısı bulduğu, eline geçen saman kağıtlar üzerine karalanmış, küçük ebatlarda. Malum alanı küçükldükçe çizim de boyama da zorlaşır.Özellikle mürekkeple çalakalem yapıldığını düşündüren eserlerin muhteşem olması bile yeteneğinin ispatı. Umarım Dali Ankara'ya yine gelir ve bu sefer yakından görme şansınız olur;) Sevgiler

      Sil
  2. gezmez miyim, sırf bu yüzden istanbula geldim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süpersin;)
      Merakla yorumlarını, izlenimlerini bekliyorum. İyi gezmeler, bol eğlenceler...

      Sil
  3. gitmeli görmeli kesınlıkle güzel bı paylasım olmus:)

    YanıtlaSil
  4. Ayşencim aklı Dali Sergisi'nde kalan birisi olarak hala gidememiş olmamın sıkıntısını çekiyorum ki sergi kalkmadan biran önce kendimi oraya atacağım. Hele senin resimleri de gördükten sonra direk dibim düştü, ne yalan söyleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum, kesinlikle gitmelisin. Şarjım yetmediği için çekemediğim ve çok uzun bir paylaşım olmasın diye çekip de yayınlayamadığım ne eserleri var. Müthiş yetenek, büyülü bir sergi. Dönüşte izlenimlerini merak ediyorum;)

      Sil