29 Aralık 2011 Perşembe

ÖLÜ RUHLAR ORMANI/ JEAN CHRISTOPHE GRANGE

Koloni, Siyah Kan ve filmi de çekilen Kızıl Nehirler'i de duymuştum, ama Grange ile ilk baskısı 50.000 adet basılan bu son kitabıyla tanışmak nasip oldu. Diğer kitaplarında da hep bir katil söz konusuymuş. Ama bu kitaptaki katilin farkı yamyam olması. Koparılmış, yenmiş, kollar, bacaklar, cinsel organlar, itinayla akıtılan kanlar, parçalanmış kafataslarına rağmen elinizden bırakamayacağınız bir gerilim sizi ekliyor. Arjantin, Nikaragua, Şili'ye dair tasvirler, ülke yönetimi, coğrafyası, katliamlar, insanların yaşam tarzlar ve geleneklerine, alışkanlıklarına dair verdiği bilgilendirici ayrıntılar çok hoştu. 460 sayfalık bu kitap öyle akıcı ki, okumaktan gözleriniz ağrıyacak ve bir kaç gün içinde bitireceksiniz. Sonunu bu kadar çok merak ettiğim nadir kitaplardan biri. Çoğunlukla konuları yazmıyorum. Bu kitap için de arka kapak yazısını ekliycem sadece. Jean Christope Grange ile tanışmak için de, düşünmeden film tadında bir kitap okuyayım dediğinizde de güzel bir alternatif. Bu tarz kanlı, cinayetli gerilim sevenlere  tavsiyedir.
ARKA KAPAK
Genç ve yalnız bir kadın olan Yargıç Jeanne Korowa, tesadüfen şahit olduğu bir psikiyatri seansı sayesinde Paris’te işlenen tüyler ürpertici seri cinayetlerin failini keşfetmiştir. Ama elinde hiçbir kanıt yoktur ve katilin peşine tek başına düşmek zorundadır. Böylece Guatemala, Nikaragua ve Arjantin’de soluk soluğa ve kanlı bir takip başlar.

2 yorum:

  1. Grange'ı çok severek okurum. Tüm kitaplarını okuduktan sonra, Ölü Ruhlar Ormanı'nın yazarın en kötü kitaplarından biri olduğunu düşünmüştüm. Söylediğinizin aksine sonunu kitabın yarısında anlayıp, kalan yarısını yine bahsettiğiniz güzel tasvirler ve gözlemler için okumuştum. Bunu sevdiyseniz, diğer kitaplarına bayılacaksınız demektir =)

    YanıtlaSil
  2. Eşim Grange'in bir çok kitabını okudu, o da benzer bir yorumda bulundu. Özellikle Koloni'yi öneriyor. Gerilim okumaya hazır olunca yine Grange'e başvurucam anlaşılan, tavsiye için teşekkürler;)

    YanıtlaSil