2 Aralık 2011 Cuma

YEŞİL PERİ GECESİ

Yazarın Kapak Kızı romanına konu olan Şebnem'in geri kalan hikayesini öğreniyoruz bu kitapta. Şebnem kitabın kapağında derin yeşil gözleriyle gözlerinizin içine bakan çarpan güzellikte çilli bir kız. Öyle ki adı da hiç tesadüf değil. Yeşil Peri, dünyanın en sert içkisi olarak kabul edilen ve yine dünyanın birçok ülkesinde yasak olan Absent içkisinin bir diğer adı (Alkol içeriği %70) Yakışıklı bir baba ile çok güzel bir annenin tek çocuğu Şebnem. Hayat o daha küçücükken mühendis babasının geçirdiği bir iş kazası sonucu malulen emekli olup, kalıcı çirkin görüntüsü ve sakatlığının ardından yaşama, kendine ve herkese küsmesi sonrasında da annesinin babasına ihanetiyle aslında yaşayacaklarına işaret vermişti. Yatılı okul günlerinden sonra  hayatının parçalanışı, kimsenin ona sahip çıkmayışı, güzelliğinin kıskanılmasıyla dışlanıp, hor görülmesi ve bir tutunamayış. Tüm bunlarla yalnız baş etmeye çalışan genç kız Şebnem'in kendinden ve ona elini uzatmayanlardan intikam almak isteyen bir kıza dönüşmesi. Kapak Kızı kitabında konu edilen Phoenix adlı bir erkek dergisine orta sayfa güzeli olarak pozlar vermesi, ilk ve tek aşkı Ali, daha derine düşüp dibi gören günler, ardından Osman’a duyulan aşka benzer duygular ve evlilik, peşinden kayın biraderi  o.çocuğu Teoman. 
Yeşil Peri Gecesi'ni elinizden bırakamayacaksınız. Ne Ayfer Tunç'un yağ gibi akan dili ne de Şebnem'in yaşadıkları buna izin vermeyecek. Kitabın sonundaki kaynakçada da belirtilen satır aralarına serpiştirilen şiirler ve şarkı sözleri de başka bir edebiyat keyfi katmış anlatıma. Fazla söze gerek yok muhteşem bir kitap. Kapak Kızı'nı okumasanız bile anlayacağınız, spoiler içermeyen tek başına da yeterli bir roman. Alın okuyun, sizde çok seveceksiniz


Arka Kapak Yazısı da şöyle;
Güzelliğini zehirli bir sermaye olarak kullanan genç bir kadının hayattan öç almak için soyunmasıyla başlayan bir düşüşün hikayesidir Yeşil Peri Gecesi.Modern toplumun ikiyüzlülüğüne, geleneklerin, alışkanlıkların zorbalığına direnen, "farkına varmış" ve bu nedenle acı çeken bir kadının, annesiyle hesaplaşamayan bir kız çocuğunun, okuyanı rahatsız eden ve belki de bu nedenle elinizden bırakamayacağınız öyküsü.Cumhuriyet elitlerinin düşkün kuşakları ile orta sınıfın can çekişen tutunamayanlarının karşılaştığı trajik bir karnavala dönüşen kapak kızının romanı, toplumun ve bireyin ruh haritasını en ince ayrıntısına kadar resmeden Ayfer Tunç'un güçlü anlatımıyla Türkiye'nin çürüyen yüzüne de ayna tutmaktadır."



2 yorum:

  1. hmm..
    merak ettim bak şimdi.
    edinmeli hemen bi tane..
    teşekkürler paylaşım için..:))
    izliyorum sizi bundan böyle..
    bende eklerim sayfama..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim,hoş geldiniz sayfama;)
    internetten satış yapan kitap sitelerinde hazır indirimler varken kaçırmayın derim.sonra da yorumlarınızı beklerim

    YanıtlaSil